28
Aprilie
2020

Promovarea donării de plasmă proaspăt congelata convalescență COVID-19

Persoanele care au trecut prin boala (COVID-19) si au fost declarate vindecate si doresc sa doneze sange total sau plasma (convalescenta COVID-19), pentru tratamentul bolnavilor gravi, diagnosticati cu COVID-19, dupa ce s-au informat despre continutul Consimtamantului informat, sa scrie mesaj privat pe adresa de mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., in atentia medicului coordonator al recoltarii de sange total/plasma convalescenta COVID-19.

28
Aprilie
2020

Consimțământul informat al potenţialului donator de sânge total şi/sau plasmã convalescentă COVID-19

CE ESTE CORONAVIRUSUL?

Boala Coronavirus 2019 (COVID-19) este o boală virală emergentă care nu a fost documentată anterior în oameni până în decembrie 2019. Se transmite atunci când individul infectat vorbește, strănută sau tușește producând „picături” care conțin virusul. Unele din cele mai frecvente simptome ale bolii includ febra, tuse și oboseală. Cazurile severe progresează rapid către sindromul de detresă respiratorie acută.

Până în prezent, niciun medicament sau vaccin nu a fost aprobat pentru a trata COVID-19, fiind adoptate însă măsuri de prevenție primară, care vizează evitarea contactului direct cu persoanele infectate și practicarea igienei adecvate a mâinilor.

Oameni ca dvs au avut şansa sã se vindece de COVID-19 deoarece corpul a fost capabil să combată boala și acum sângele dvs conține substanțe care sunt capabile să combată COVID-19. La nivel mondial sunt studii care dovedesc cã evoluţia pacienţilor cu COVID-19, aflaţi în stare gravãboala, s-ar putea îmbunătăți dacă ar primi o parte din plasma dvs. (partea lichidă a sângelui) care are anticorpi contra virusului.

Pentru că nu avem o altă opțiune de tratament în prezent, vã propunem sã fiţi parte în încercarea comunã de a gãsi un tratament, care sã ofere o şansã în plus de vindecare. V-ați putea gândi la acest lucru ca la un cadou pentru o altă persoană aflatã într-un moment dificil, care are nevoie de ajutorul dvs. Pentru aceasta, cerem permisiunea ca împreunã cu medicul unde aţi fost internat pentru COVID-19, să revizuim documentele medicale, pentru a evalua dacă puteți dona în siguranță sânge sau plasmă.

Mai multe detalii puteti afla din prezentarea de mai jos:

24
Februarie
2020

Infecția cu noul coronavirus (2019-nCoV)

CE ESTE CORONAVIRUSUL?

Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care infectează atât animalele, cât și oamenii. Coronavirusurile umane pot cauza simptome similare răcelii comune, în vreme ce altele cauzează boli mai severe (precum MERS – sindromul respirator din orientul mijlociu și SARS – sindromul respirator acut sever). Anumite coronavirusuri descoperite la animale pot infecta oamenii – acestea sunt cunoscute ca boli zoonotice.

CUM SE RĂSPÂNDEȘTE CORONAVIRUSUL?

Coronavirusurile umane se răspândesc prin picături (tuse) și contact personal neprotejat cu o persoană infectată (atingere, strângere de mână).

CARE SUNT SIMPTOMELE?

Semnele și simptomele sunt de obicei respiratorii și includ febră, tuse, dificultăţi la respirație și alte simptome asemănătoare răcelii comune.

Mai multe detalii puteti afla din prezentarea de mai jos:

18
Iulie
2014

Ambasadorul Africii de Sud, in vizita la Oradea

Stimati Domni/Doamne,

Vineri 18 Iulie 2014,  E.S. Dna Thenjiwe Ethel MTINTSO, ambasadorul Africii de Sud la București se va afla pentru o scurta perioada de timp in orașul nostru. Pe data de 18 Iulie se împlinesc 96 de ani de când s-a născut Nelson Mandela persoana care a marcat istoria modernă a Africii de Sud cat si pe cea mondială prin activitatea sa de combatere a colonialismului si discriminării interrasiale. Pentru aceasta activitate Nelson Mandela si-a dedicat 67 de ani iar crezul sau este ca dacă fiecare dintre noi si-ar dedica 67 de minute din activitatea sa in folosul comunității in care trăim, niciodată omenirea nu ar mai trece prin ceea ce a trecut Africa de Sud.
>> Prin vizita ei, doamna ambasador susține donatorii activi de sânge ai Centrului de transfuzii din Oradea, însoțită de doi donatori: primarul Oradiei domnul Ilie Bolojan si subsemnatul, Jaco du Plessis, președintele Fundatiei Theranova, cetățean cu dubla cetățenie Româno/Sud Africana, vizita avand loc la ora 10:15. După aceasta vizita, va urma cea de la Centrul de plasament nr.2 Oradea, unde va petrece o bucata de timp destainuind din obiceiurile si folclorul Sud african, cat si despre mostenirea spirituală lăsată de Nelson Mandela.

"67 minute MANDELA"

Cu respect,
Jaco du Plessis

30
Iunie
2014

Stocuri reduse de sange Rh negativ - pentru toate grupele

poza-centrul-mobil-de-donare.jpg

Pentru ca stocurile de sange pe toate grupele cu Rh negativ sunt la "rosu" (insemnand limita inferioara admisa) RUGAM donatorii de sange si persoane care doresc sa devina donatori de sange (cu Rh negativ) sa se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguina Oradea, de luni pana vineri, de la 7.30 la 11.00.

Va multumim in numele pacientilor care au nevoie de a fi ajutati!

Pentru mai multe detalii: http://www.proviataoradea.ro/contact.html

<<  1 2 [34 5 6  >>  

Website realizat cu sprijinul

logo-weblike-pro
Go to top